tisdag 17 maj 2016

Doptavla

Det fick inte vara nalle, bil eller båt på doptavlan.
Dessutom något enkelt.
Stjärnor då?
Flaggspel...


Jodå, båda gick bra.


Sååå, då blev det stjärnor och flaggspel.


Jag använder färger av Daniel Smith.


Undrar om jag inte gillar att måla akvarell, allra mest.
En del tycker att det är svårast av allt att måla akvarell.
När man målar i olja kan man gå in och ändra i dagar efteråt om man inte är nöjd,
 men med akvarell måste varje penseldrag direkt sitta precis där det ska.
Lite av en utmaning och det gillar jag. 
Det underlättar väl också att jag målat sedan jag var 7-8 år 
och då fick mina första egna penslar, färger och oljepastellkritor av mina föräldrar.
Har sedan dess älskat att rita och måla.

Vädret då?
Solen anas bakom molnen...

Agneta
5 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Läckert!
Akvarell är så fint, lite lättare på något sätt! Säger inte igen att jag tycker du målar så fint, det blir tjatigt....men du målar otroligt fint!
Tycker det är så roligt det här med föräldrars önskemål om barn och färger. Jag har en svägerska som när hon fick sitt första barnbarn, en flicka, talade om, att om vi skulle köpa något fick det ABSOLUT inte vara rosa. Gissa vad den flickan som nu är 4 år tycker bäst om för färg?! Behöver väl inte ens skriva det.
Jaaa, om du tycker om natur, storslagen natur och att köra långt, så pröva Norge! Det är så otroligt vackert överallt. Och att åka Hurtigruten är magiskt! Så välorganiserat med så många häftiga utflykter medan båten ligger vid kaj! Denna tid är nästan vackrast på hela året då alla fruktodlingar längs fjordarna blommar och snön fortfarande ligger kvar!
Kramar

Mycket annat & lite betong sa...

Åh vilken fin doptavla! Flaggspel och stjärnor var väl perfekt, lite marint. Skriver du texten också? Akvarell är vackert. Lite genomskinligt och lätt.
Roligt med en resa till dina gamla hemtrakter! Vackert vid Vättern.

Kram Agneta

Solstrimmor sa...

Så fin och lätt! En tavla att tycka om i många år framåt för den lille. Ja du, att måla i akvarell är roligt... men svårt. Nästa vecka kommer bokcirkeln hit och vi ska måla i stället för att prata böcker. De har bjudit in sig själva för de har fått för sig att jag kan visa hur man gör... har du hört på maken? Men jag är övertygad om att vi får en rolig kväll ändå!

Kul om du kom!
Må gott!
Kramar från Eva-Mari

Eleonora sa...

Vilken härlig nostalgitripp du har gjort till kära gamla Huskvarna.
Fina bilder har du att visa också. Jag har också haft en väninna som bodde där på berget men vi har tappat kontakten så jag vet inte om hon bor kvar.

Akryl är lika svårt som akvarell - för mig. Egentligen är allt "måleri" svårt för mig men jag tycker väldigt mycket om att sitta och pula med färg. Det var länge sedan sist nu och när jag skulle plocka fram alla mina tuber, så var dom hårda och tråkiga och då går det väl inte att försöka mjuka upp dem - eller??

Roligt att du har mycket att visa upp på Hea. Hoppas det klaffar med min vistelse i Tylösand under den tid som är bokat och då kommer jag som ett skott och tittar på alla dina verk!

Ha det gott min vän och stor kram från din vän
Eleonora

Hanna sa...

Så fint
Ha en fin helg!
Hanna